Internacional 15/07/2012

El Front Nacional denunciarà Madonna per exhibir una imatge de Marine Le Pen i una creu gammada

La cantant va oferir un concert dissabte a París en què apareixia la imatge de Le Pen i una creu gammada i se sobreposava a una altra imatge de Hitler

Efe
2 min
Madonna sumeix el Palau Sant Jordi en una festa orgiàstica

ParísEl Front Nacional (FN) ha anunciat aquest diumenge que presentarà una denúncia contra la cantant Madonna per l'exhibició d'un vídeo que mostra la líder del partit ultradretà francès, Marine Le Pen.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La cantant nord-americana va ensenyar de nou ahir dissabte, al concert que va oferir a l'Stade de France de París, com ja havia fet altres vegades, un vídeo amb un muntatge d'imatges en què apareix breument Le Pen amb una creu gammada sobre el front.

Florian Philippot, vicepresident del FN, ha anunciat la iniciativa i ha declarat al canal de televisió BFMTV que la situació "no es pot deixar així. No es pot admetre tot per l'espectacle", i ha afegit que la denúncia es presentarà davant el Tribunal de Gran Instància de Bobigny, als afores de París. "No es pot acceptar aquest comportament infame. Marine Le Pen defensa el seu honor, però també el dels socis del seu partit, simpatitzants i els milions d'electors del Front Nacional", ha dit Philippot.

"És una injúria molt greu contra la interessada, però és també una declaració de guerra contra una part del seu públic, perquè, si bé cada vegada n'hi ha menys, entre ells hi ha electors de Marine Le Pen", ha afegit el polític en declaracions al dominical 'Journal du Dimanche'.

Al vídeo, que acompanya el tema 'Nobody knows em', la líder del FN apareix uns segons abans d'un altre personatge que s'assembla a Adolf Hitler. Els mitjans de comunicació francesos es van fer ressò diumenge del clam que es va sentir a l'estadi quan es van exhibir les imatges durant el concert d'anit.

Marine Le Pen ja havia advertit recentment que si la cantant repetia l'exhibició d'aquest vídeo s'actuaria en conseqüència, i va afegir: "Les velles cantants necessiten que es parli d'elles, i així s'entén que arribin a aquests extrems".

El concert del 14 de juliol a París és el primer dels dos que la cantant oferirà a França. El segon està previst per al pròxim 21 d'agost a Niça.

stats