Japó
Internacional 17/05/2011

L'elèctrica propietària de la central nuclear de Fukushima espera estabilitzar els reactors al gener

La Tokyo Electric Power (TEPCO) segueix el pla d'acció presentat fa un mes. La prioritat és encara assegurar el reactor més afectat, l'1

Efe
1 min
Roda de premsa de TEPCO, aquest matí / EFE

La companyia elèctrica Tokyo Electric Power (TEPCO) espera poder estabilitzar el gener de 2012 els reactors de la seva central de Fukushima, afectada pel tsunami del passat 11 de març. D'aquesta manera es manté el pla d'acció traçat fa un mes, segons el qual els reactors recuperarien en tres mesos una refrigeració estable, i en un termini d'entre sis i nou mesos quedaria apagat el seu combustible nuclear.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més a més, TEPCO ha anunciat que revisarà el pla segons el qual havia d'omplir amb aigua el dipòsit de contenció del reactor 1, el més afectat pel terratrèmol i el tsunami; ara la intenció seria crear un sistema de circulació hidràulica per refredar aquesta unitat i les altres. Aquest canvi de plans es deu, en part, al fet conegut que, durant les primeres hores de la crisi, part del combustible del reactor 1 va perforar el dipòsit de pressió, per la qual cosa el líquid s'estaria filtrant al dipòsit de contenció primari i, des d'allà, possiblement a la resta de l'edifici on s'allotja la unitat afectada.

stats