Crisi Nuclear
Internacional 20/05/2011

L'empresa que gestiona Fukushima fa dimitir el director i presenta pèrdues de 10.680 milions d'euros

És la major fallida d'una empresa no financera nipona. Desmantellar els quatre reactors costarà 1.768 milions d'euros.

Agències
1 min
Shimizu (esquerra), actual director de Tepco, abandonarà el càrrec el juny. REUTERS

TòkioLa companyia elèctrica japonesa Tokyo Electric Power (Tepco), que gestiona la central nuclear de Fukushima, ha presentat una pèrdua neta rècord de 10.680 milions d'euros en l'exercici passat com a conseqüència de la crisi nuclear desencadenada pel tsunami de l'11 de març. L'empresa ha decidit substituir el seu director, Masataka Shimizu, aquest estiu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tepco, que havia presentat el 2009 beneficis de 1.140 milions d'euros, ha ofert els pitjors resultats de la seva història i la pèrdua neta més important registrada per una companyia no financera nipona.

En la presentació de resultats, Tepco ha anunciat que el seu president dimitirà per assumir la responsabilitat de l'accident nuclear i serà substituit per l'actual director general, Toshio Nishizawa.

L'empresa també ha confirmat que ha decidit desmantellar els quatre reactors que estaven operatius a Fukushima, greument afectats arran del tsunami, una operació que costarà uns 1.768 milions d'euros. Tepco, a més, abandona el seu pla de construir dos nous reactors a la planta.

L'empresa també amenaça amb una reducció de plantilla.

stats