Líbia
Internacional 06/09/2011

Gaddafi podria haver pactat amb les autoritats de Burkina Faso que li donin refugi

Un comboi d'un 200 vehicles libis han entrat a Níger procedents d'Algèria, aquest matí, de camí cap a Burkina Faso. Fonts militars franceses asseguraven que la caravana anava escortada per l'exèrcit nigerià i que Gaddafi podria ser-hi

Redacció
1 min
Rebels libis a l'entrada de Bani Walid / Efe

TrípoliUn comboi d'uns 200 vehicles militaritzats libis hauria entrat aquest matí a Níger procedent d'Algèria. El que encara no se sap del cert és si en la caravana hi viatjava el mateix coronel Muammar al-Gaddafi o algun dels seus fills, però se sospita que podria ser així, ja que el dictador hauria negociat amb les autoritats de Burkina Faso obtenir refugi en el seu territori, segons fonts militars franceses.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el govern del Níger desmentia aquesta tarda que el comboi tingués les "proporcions que se li atribueixen" i que Gaddafi hi fos present.

Tot aquest desconcert provocat pel possible parador de Gaddafi tenia lloc el mateix dia en què una delegació formada per cinc líders tribals de la regió de Bani Walid –últim bastió dels fidels al dictador– es reunia amb els comandaments militars rebels que assetgen la ciutat per buscar un acord que eviti un vessament de sang.

stats