Internacional 06/09/2011

Els rebels libis a punt per entrar al poble on suposadament es refugia Gaddafi

Els representants del poble negocien un acord amb les forces antigaddafistes per evitar l'enfrontament armat

Acn
1 min
Forces rebels líbies

DubaiLes forces rebels líbies es plantegen entrar avui a Bani Walid, el poble progaddafista, al desert de Líbia, on es sospita que s'amaga el coronel Muammar al-Gaddafi. Els antigaddafistes negocien un acord amb els delegats de la vila per evitar l'enfrontament, segons ha anunciat la televisió Al-Jazira. El canal de notícies panarabista, citant les forces contràries al règim, ha anunciat que s'esperava que els guerrers entressin al poble un cop es formalitzés l'acord, cap al migdia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ben Walid, a 150 quilòmetres al sud de Trípoli, havia refusat rendir-se a les forces del Consell de Transició Nacional libi, el nou òrgan de poder reconegut internacionalment com a dirigent legítim del país. Això feia témer que hi hagués una nova ronda d'enfrontaments entre els rebels i els progaddafistes.

Fins ara, les converses amb els líders tribals de Bani Walid havien estat infructuoses. Finalment, però, s'ha aconseguit arribar a un acord aquest matí, segons Al-Jazira. L'acord s'hauria assolit després que alguns dels homes progaddafistes hagin abandonat el poble, assetjat des de fa dies.

stats