Internacional 26/01/2012

Almenys 4 ferits en l'esfondrament de dos edificis al centre de Rio de Janeiro

Un testimoni ha explicat a Globonews que es va sentir una forta explosió abans de que l'edifici s'ensorrés parcialment. Es tem que la causa podria ser una explosió de gas

Efe
2 min
Edifici ensorrat al centre de Rio de Janeiro / EFE

Rio de JaneiroDos edificis d'oficines s'han ensorrat aquesta nit de dijous al centre de Rio de Janeiro per una explosió i han causat almenys quatre ferits, han informat fonts oficials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Rio de Janeiro, Eduardo Paes, ha confirmat l'ensorrament dels dos edificis, un de vint pisos i un altre de deu, ha dit que encara no se sap el nombre de desapareguts i que almenys quatre persones han estat rescatades entre la runa i traslladades a l'hospital Souza Aguiar.

La Defensa Civil de la ciutat brasilera ha informat en un primer moment que s'havien registrat onze víctimes "entre morts i ferits", però no s'ha confirmat l'existència de víctimes mortals.

Un gran nombre d'ambulàncies i de vehicles de cossos de bombers treballen en la recerca de víctimes en el lloc de l'accident, al carrer Treze de Maig, costat de l'edifici històric del Teatre Municipal.

Hipòtesi: fuita de gas

Diversos testimonis han explicat que es s'ha escoltat una forta explosió abans que caigués l'edifici, de prop de 20 pisos. Aquest esfondrament ha afectat l'estructura de dos construccions veïnes, una de les quals, de deu plantes, també s'ha desplomat.

Algunes persones han dit que se sentia olor de gas a la zona, però que les autoritats no han confirmat aquesta informació.

Diversos vehicles estacionats al voltant han quedat coberts per un mantell de runes i un núvol de pols per tota aquesta zona cèntrica, una de les més transitades de la ciutat brasilera en horari comercial.

Zona molt cèntrica

El lloc de l'accident és el més cèntric de Rio de Janeiro, una zona d'edificis d'oficines i de botigues, molt proper al Teatre Municipal i a una illa de la Cambra Municipal i de la seu de la petroliera estatal Petrobras i del Banc Nacional de Desenvolupament Econòmic i Social (BNDES).

El fet que l'esfondrament s'hagi produït de nit ha evitat una tragèdia de grans proporcions ja que per la zona circulen de dia milers de persones.

Després de l'ensorrament, el metro ha tancat les quatre estacions més properes a l'accident com a mesura preventiva, segons ha informat la direcció del tren subterrani.

stats