Egipte
Internacional 04/12/2011

Els Germans Musulmans pactaran amb altres forces polítiques

Els primers resultats dels comicis legislatius egipcis donen la victòria al Partit Llibertat i Justícia amb un 40% dels vots. Els salafistes Nur els segueixen amb un 20% de suport

Efe
1 min

El CaireEl Partit Llibertat i Justícia (PLJ), braç polític dels Germans Musulmans i clar guanyador en el primer tram de les eleccions legislatives egípcies, ha expressat aquest diumenge el seu interès a treballar amb la resta de forces polítiques.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu del partit, Ahmed Soubal, ha dit a l'agència Efe que si la seva formació guanya finalment els comicis "no treballarà sola, sinó que oferirà la mà a les altres parts per superar l'època de transició democràtica", ha dit sense precisar quins punts del programa seran prioritaris.

Els primers resultats apunten a la victòria del PLJ en la primera etapa de les parlamentàries amb un 40% dels vots. En segon lloc hi ha els salafistes del partit Nur, que obtenen un 20% dels vots, seguits pels lliberals del Bloc Egipci, amb un 15%.

Les eleccions per la cambra baixa del Parlament o Assemblea del Poble es divideixen en tres etapes, l'última de les quals tindrà lloc el proper mes de gener. Després s'escolliran els membres de la cambra alta o xura en tres trams més, que acabaran al març.

stats