REVOLTA A EGIPTE
Internacional 06/02/2011

Els Germans Musulmans participen en les converses de l'oposició amb el vicepresident egipci

L'organització manté les seves exigències inicials, que inclouen la renúncia de Mubàrak

Agències
2 min
El vicepresident egipci, Omar Suleiman

El CaireEls Germans Musulmans es reuniran avui per primer cop amb el vicepresident egipci, Omar Suleiman, juntament amb altres representants de l'oposició, segons informa l'agència EFE.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu dels Germans Musulmans, Isaam al Arian, ha assegurat que la reunió serà a les 10 del matí, hora catalana, i ha indicat que la seva formació ha acceptat participar en el diàleg per conèixer la posició de les autoritats "sobre les exigències del poble".

Al Arian ha declarat que els Germans Musulmans mantenen les seves exigències inicials, que inclouen la renúncia del president Hosni Mubàrak, en el poder des del 1981.

El màxim líder de l'organització, Mohamed Badie, va avançar ahir que els Germans Musulmans estan oberts a un diàleg "amb la condició que sigui genuí i que busqui els millors interessos del país".

També va assegurar que les converses "s'han de correspondre amb la voluntat de les masses", fent al·lusió a la revolta popular que va esclatar el 25 de gener i que busca la renúncia de Mubàrak.

Els Germans Musulmans són un grup il·legalitzat però tolerat pel règim egipci. A la cambra baixa del Parlament anterior conservaven una cinquena part dels escons, però en els comicis legislatius de novembre i desembre van decidir retirar-se de la segona volta després de denunciar nombrosos actes de frau en la votació.

Aquest serà el primer cop durant el règim de Mubàrak en què representants de les autoritats es reuneixen de manera pública amb dirigents dels Germans Musulmans, la força política de l'oposició millor organitzada a Egipte.

Des que va esclatar la revolta popular del 25 de gener, l'organització islàmica havia rebutjat la possibilitat de reunir-se amb algun representant del règim de Mubàrak, i tan sols acceptava una trobada amb els militars, en una postura que també mantenien altres grups de l'oposició.

stats