Internacional 06/06/2012

La Gran Muralla de la Xina: 21.196,18 quilòmetres i evidents senyals de deteriorament

El primer mesurament científic del símbol xinès fixa el quilometratge i evidencia el robatori de pedres i maons en diversos trams

Efe
1 min
La Gran Muralla xinesa / REUTERS

PequínEl primer mesurament científic i sistemàtic de la Gran Muralla de la Xina ha fixat la seva longitud en 21.196,18 quilòmetres. La construcció, un dels símbols del país, travessa 15 províncies, regions autònomes i municipalitats. Segons informa aquest dimecres el diari 'Nou Pequín', l'informe del mesurament també evidencia un greu deteriorament de la construcció.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La investigació ha durat cinc anys i, segons l'Oficina Nacional de Relíquies Històriques, el monument Patrimoni de la Humanitat pateix l'amenaça del deteriorament natural i artificial, com ara el robatori de pedres i maons o els cultius en llocs on la construcció està molt erosionada.

Bona part del recorregut de la Gran Muralla travessa zones desèrtiques on es fa difícil protegir-la i en què, a més, s'esdevenen freqüèntment fenòmens naturals com terratrèmols i inundacions, i pluja i vent forts afecten el monument històric, segons indica l'Oficina.

stats