Grècia
Internacional 09/04/2012

Grècia llogarà els seus policies per cobrir despeses

A partir d'ara, usuaris privats podran contractar els serveis d'un agent per 30 euros l'hora o d'un cotxe patrulla per 10 euros l'hora. Els beneficis seran utilitzats per cobrir els costos de l'equipament i la infraestructura de la policia

Efe
1 min
NOVA VAGA GENERAL  Milers de grecs van tornar a sortir al carrer per protestar contra les retallades. La vaga va tenir un seguiment del 90% en el sector públic.

AtenesEl ministeri de Protecció Ciutadana de Grècia llogarà els seus agents de policia per recaptar fons i així equilibrar les despeses d'equipament de les forces de seguretat. D'aquesta manera, usuaris privats podran contractar els serveis d'un agent per 30 euros l'hora o d'un cotxe patrulla per 10 euros l'hora.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons una circular ministerial, es podran llogar els serveis de la policia per "escortar explosius o materials perillosos, objectes privats de gran valor, obres d'art i diners" i també per a l'entrenament de forces de seguretat privades i per a la participació en pel·lícules de cinema o sèries de televisió.

"No significa que qualsevol pugui agafar el telèfon i demanar un policia de lloguer", ha assegurat una font policial. De fet, el ministeri ha subratllat que només es podrà requerir aquests serveis "en casos específics" i que "no estiguin subjectes a previsions relacionades amb l'ordre públic i la seguretat".

"Els diners seran part del benefici del pressupost estatal i seran utilitzats per cobrir els costos de l'equipament i la infraestructura de la policia grega", ha assenyalat el ministeri de Protecció Ciutadana en el seu comunicat.

stats