Internacional 16/11/2011

Hillary Clinton abandonarà la primera línia de la política en acabar el seu càrrec

La secretària d'Estat nord-americana assegura que no serà candidata a la presidència dels EUA ni tampoc a la vicepresidència

Efe
1 min
Hillary Clinton, en la roda de premsa posterior a la reunió amb el president de Filipines / EFE

ManilaLa secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, assegura que que abandonarà la primera línia de la política quan acabi quan se li acabi el mandat i descarta presentar-se com a candidata a la presidència o vicepresidència dels EUA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Agraeixo molt que hi hagi gent que vulgui que em presenti, però crec que realment ha arribat l'hora a que acabi meu servei públic", ha dit Clinton durant el fòrum amb joves en què ha celebrat a Manila, Filipines.

"He tingut l'oportunitat de competir com a candidata a presidenta i espero haver trencat alguns motlles per a la participació política de les dones, però ara vull iniciar una nova etapa en la meva vida i trobaré noves maneres de servir al meu país", assenyala Clinton.

En fer aquestes declaracions, tampoc s'ha mostrat interessada en ocupar la vicepresidència amb Obama una altra vegada, afirmació que va aprofitar per destacar l'"excel·lent treball" que segons ella està desenvolupant en el càrrec Joe Biden.

Clinton s'ha reunit amb el president filipí, Benigne Aquino, i altres alts càrrecs del Govern dins dels actes de commemoració de l'acord de .

A la tarda, la secretària d'Estat nord-americana donarà per conclosa la seva visita i continuarà la seva gira cap a Tailàndia.

stats