França
Internacional 19/07/2011

Hollande, candidat a les primàries socialistes, declararà en la investigació francesa de Strauss-Kahn

L'excap de l'FMI està acusat d'intent de violació per la periodista francesa Tristane Banon. Hollande haurà d'aclarir si va aconsellar Banon que denunciés o no DSK

Efe
1 min

ParísFrançois Hollande, candidat a les primàries socialistes per a les presidencials franceses de 2012, haurà de declarar en la investigació que es duu a terme a París arran de la denúncia d'intent de violació interposada per l'escriptora i periodista francesa de 32 anys Tristane Banon contra l'excap del Fons Monetari Internacional (FMI), el també socialista francès Dominique Strauss-Kahn.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El diari francès Le Figaro ha revelat avui que els policies que dirigeixen les investigacions han convocat Hollande perquè aclareixi si va aconsellar a Banon –que acusa DSK d'haver intentat violar-la l'any 2003– que denunciés o no Strauss-Kahn.

Holande era llavors el primer secretari del Partit Socialista (PS) i, segons el diari francès, va recomanar a Banon que denunciés DSK.

La seva declaració, programada pel setembre, podria afectar les primàries socialistes, en les quals és candidat i que se celebraran el 9 i 16 d'octubre, i per a les quals ara mateix apareix com a favorit, davant la seva principal rival, la també exprimera secretària del PS Martine Aubry.

stats