França
Internacional 13/05/2012

Hollande, la solitud d'un líder forjat a l'ombra

Ningú apostava fa dos anys per l'home que dimarts assumirà el poder a França

Marc Vidal
1 min

BarcelonaL'Elisi viurà dimarts que ve una cerimònia sorprenentment poc habitual: un traspàs de poders entre un conservador i un socialista. Només un cop en la història de França s'ha vist un relleu com aquest. Va ser l'any 1981, quan François Miterrand va prendre el testimoni de Valéry Giscard d'Estaing. François Hollande, que molts consideraven un cadàver polític després de la seva sortida de la primera secretaria del partit Socialista francès l'any 2008, ha sabut jugar bé la partida que l'ha portat a capgirar, en poc més d'un any, uns sondejos d'opinió en què amb prou feines hi sortia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Podeu llegir l'anàlisi sencer a l'Ara Premium, on trobareu també l'entrevista amb Thomas Klau, delegat a París del Consell Europeu de Relacions Exteriors. Klau sosté que "Alemanys corre el risc de quedar-se aïllada a Europa".

A l'Ara Premium podreu complementar la informació amb l'anàlisi 'Pecat mortal' on Carme Colomina explica com Alemanya s'ha cansat de la solidaritat i ja no se sent en deute amb ningú, mentre que, a Atenes, la cursa per maquillar xifres i formar part de l'euro ha acabat en frustració.

stats