Publicitat
Publicitat

GUERRA CONTRA ELS TALIBANS

Hollande visita per sorpresa les tropes franceses a l'Afganistan

El president francès avança el calendari de la retirada a finals d'aquest any. Es reuneix amb Hamid Karzai per parlar dels termes del tractat de cooperació i amistat

El president francès, François Hollande, ha visitat aquest divendres per sorpresa els militars francesos desplegats a l'Afganistan. Acompanyat dels ministres d'Exteriors, Laurent Fabius, i Defensa, Jean-Yves Le Drian, i del cap major de les forces armades, Hollande s'ha reunit amb el contingent francès de la Força Internacional d'Assistència i Seguretat (ISAF) de l'OTAN i ha homenatjat els 24 soldats francesos morts al país.

La visita, de sis hores, inclou una trobada amb el president afganès, Hamid Karzai, per parlar dels termes del tractat d'amistat i cooperació signat el mes de gener, que ha de regir la relació entre Kabul i les grans potències després de la retirada de les tropes internacionals. Hollande s'ha compromès a avançar la retirada de l'exèrcit francès a finals del 2012, com va reiterar a la cimera del G-8, a Camp David, i també a la de l'OTAN, a Chicago. Actualment hi ha 3.350 soldats francesos al país, i Hollande ha dit que marxaran "de manera coordinada amb els aliats".


Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT