Veneçuela
Internacional 12/05/2012

Hugo Chávez anuncia que ha acabat amb èxit la radioteràpia contra el càncer

El president de Veneçuela era a l'Havana, on es tractava el seu segon tumor maligne. Chávez ha rebutjat els rumors negatius sobre el seu estat de salut

Reuters
1 min
Chavez a l'aeroport de Caracas / EFE

CaracasEl president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha tornat aquest dissabte al seu país després de passar-se onze dies a Cuba tractant-se del càncer i ha anunciat que ja ha acabat el tractament de radioteràpia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"He d'informar que en aquests últims dies hem acabat amb èxit tot el cicle de radioteràpia tal com estava planificat per l'equip mèdic", ha indicat Chávez en arribar a l'aeroport.

"Més enllà d'algunes molèsties molt normals en aquest tractament, no ha passat absolutament res que obligués a aturar, suspendre o alterar el pla inicial", ha afirmat el president. "Vinc i venim amb un gran optimisme que aquest tractament tingui els efectes que esperem i sempre demanant a l'altíssim, a Déu nostre senyor, a Crist redemptor, que ens ajudi i ens segueixi donant el miracle de la vida, per seguir servint precisament el mandat de Déu", ha dit Chávez.

Chávez va marxar el 30 d'abril a l'Havana per continuar amb el tractament de radioteràpia que va començar el 24 de març, gairebé un mes després de ser intervingut d'un tumor, a conseqüència del càncer que el va fer passar pel quiròfan el juny de l'any passat.

Després que els darrers dies es rumoregés que Chávez havia d'anar en cadira de rodes, el president ha baixat per les escales de l'avió i ha afirmat que ha estat pendent de "les permanents especulacions d'alguns individus, alguns sectors que llencen qualsevol quantitat de rumors" sobre la seva salut.

stats