BÈLGICA
Internacional 24/01/2011

Toc d'alerta de Human Rights Watch a la UE

L'últim document sobre drets humants de l'ONG critica el que qualifica d'actitud massa permissiva amb els règims repressius, amb eines com el diàleg o la cooperació

Efe
1 min
El president de Human Rights Watch, Kenneth Roth.

Brussel·les p { margin-bottom: 0.21cm; } La Unió Europea és massa permissiva amb els règims repressius respecte als drets humans. Així ho indica l'organització Human Rights Watch a través del seu informe sobre la situació del dret humanitari al món. Segons l'ONG, que precisament ha presentat el document a la capital comunitària, Brussel·les, les paraules diàleg i cooperació són massa sovint una excusa per no fer res sobre aquesta matèria.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Human Rights Watch posa com a exemple la poca pressió que ha fet la UE a l'Uzbekistan i el Turkmenistan perquè no permetin l'accés de més armament a l'Afganistan. L'organització assenyala també que la UE ha començat el diàleg amb Sèrbia per aconseguir un acord d'associació i estabilització, malgrat que el país balcànic no ha detingut ni lliurat a la justícia el líder militar Ratko Mladic. Això era un requisit per iniciar les negociació.

stats