AUSTRÀLIA
Internacional 02/02/2011

L'huracà Yasi arriba a la costa est australiana

Un dels ciclons més potents ha entrat pel nord de Queensland després de fortes ventades que han provocat danys menors. 150.000 habitatges s'han quedat sense electricitat

Agències
1 min
Una imatge per satèl·lit de l'arribada del cicló a la costa.

CairnsEl servei de meteorologia australià ha informat que l'huracà Yasi ha arribat a la gran illa per la zona litoral i a prop de la ciutat de Mission Beach, al nord de l'estat de Queensland. Fins ara, les ventades tenen menys potència del que en principi es preveia. A les ciutats de la costa la força dels vents ha oscil·lat entre els 48 i els més de 100 quilòmetres per hora. Tot i això, a prop de l'ull de l'huracà la velocitat del vent supera els 300 quilòmetres per hora. Segons les autoritats, ja hi ha 150.000 habitatges sense electricitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exèrcit australià ha evacuat prop de 40.000 persones de la costa d'aquest estat, al nord-est del país, per l'arribada d'un cicló que té una força similar al Katrina, que va devastar el 2005 la ciutat nord-americana de Nova Orleans. Mines, línies ferroviàries i ports s'han hagut de tancar per l'huracà. Un terç dels cultius de sucre del país està també en perill. Les autoritats de Queensland han advertit que s'esperen "24 hores dures" per la força de l'huracà.

Les imatges de satèl·lit mostren una enorme àrea d'activitat tempestuosa, d'una extensió superior a la d'Itàlia. A Austràlia plou sobre mullat, ja que aquesta regió australiana encara no s'ha recuperat de les greus inundacions del novembre, que van causar 35 morts i danys per valor de 5.600 milons de dòlars.

stats