Iemen
Internacional 03/06/2011

El president del Iemen diu per televisió que "es troba bé" malgrat l'atac contra el palau presidencial

El president ha resultat ferit al cap per l'impacte de les restes d'un projectil que ha impactat a la mesquita del complex. Set persones afins al president han mort en l'atac

Redacció
1 min

SanàEl president del Iemen, Ali Abdul·lah Sàleh, ha explicat en un missatge d'audio retransmès per la televisió estatal aquest vespre que es "troba bé" malgrat l'atac "terrorista" sofert aquest matí. Sàleh ha resultat lleument ferit al clatell a causa d'un atac perpetrat per les milicies fidels al cap tribal, Sadek al-Ahmah, contra la mesquita de l'interior del complex presidencial de la capital iemenita, Sanà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un comunicat oficial explicava aquesta tarda que l'atac "traidor" contra la mesquita havia tingut lloc "durant la pregària" amb el president i d'altres alts càrrecs del govern al seu interior, i assegurava que "no hi ha res que afecti la salut del president, que es troba bé".

A causa de l'explosió provocada per l'impacte del projectil, tres guàrdies presidencials i quatre persones més ha perdut la vida.

Entre els ferits hi havia el primer ministre del país, Ali Mohamed al-Muyawar, el ministre de Defensa i Seguretat, Rashad al-Alemi, i el secretari de Premsa del president, Abdo Boryi.

Els enfrontaments armats dels darrers dies entre les forces governamentals i els milicians fidels al cap tribal han derivat en aquest atac al palau presidencial. El ministre d'Informació del govern de Sàleh, Abdu Al-Yenadi, ha titllat els milicians de "terroristes que desitgen el poder".

stats