Terrorisme
Internacional 30/09/2011

El Iemen anuncia la mort un imam vinculat a Al-Qaida en un atac de l'exèrcit

Estava buscat "viu o mort" pels Estats Units. El president Sàleh es continua resistint a abandonar el poder davant les protestes

Ara
1 min
Anwar al-Awalki, un dels dirigents d'Al-Qaida

BarcelonaEl ministre de defensa del Iemen ha informat aquest divendres que l'exèrcit ha mort Anwar al-Awalki, un dels dirigents d'Al-Qaida, sense aclarir-ne les circumstàncies. "El terrorista ha estat assassinat amb alguns dels seus companys", diu la declaració distribuïda a la premsa. Fonts tribals han explicat a l'agència AFP que Al-Awlaki, un imam de doble nacionalitat iemenita i nord-americana hauria mort en un raid aeri a la província de Marib, el bastió d'Al-Qaida al país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es relaciona Al-Awlaki amb l'intent d'atemptat contra un avió nord-americà el 2009. Estava buscat "viu o mort" pels Estats Units.

El Iemen travessa una forta crisi política, amb una de les protestes més llargues de la Primavera Àrab. Després des vuit mesos de manifestacions exigint un canvi democràtic, el president Sàleh va tornar de l'Aràbia Saudita, on es guaria de les ferides d'un atac al palau presidencial. Tot i que s'ha compromès repetidament amb un pla de transició política que inclouria la renúncia a lliurar el poder al seu fill i la convocatòria d'eleccions, Sàleh continua resistint-se a abandonar el càrrec.

stats