REVOLTES AL MÓN ÀRAB
Internacional 28/02/2011

Imelda Marcos demana a Gaddafi que plegui

La vídua de l'exdictador filipí Ferdinand Marcos espera que segueixi l'exemple del seu marit, que ara fa 25 anys va fugir

Efe
1 min

ManilaImelda Marcos ha demanat al líder libi, Muammar al-Gaddafi, que abandoni el poder per evitar que es produeixi un bany de sang al país àrab, segons els mitjans locals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exprimera dama i actual congressista filipina espera que Gaddafi segueixi l'exemple del seu marit, l'antic dictador Ferdinand Marcos, que fa 25 anys va haver de fugir a l'exili a Hawaii després d'una revolta popular que tenia el suport de l'Església i els militars.

"Espero que sigui com Marcos i marxi sense provocar un vessament de sang", ha dit la vídua de del dictador filipí, que va conèixer Gaddafi el 1976, quan el coronel libi va exercir de mediador en el diàleg entre el govern de Manila i la guerrilla islàmica del Front Moro d'Alliberament Nacional.

D'aquelles converses va néixer l'anomenat Acord de Trípoli, que va establir per primera vegada la creació d'una regió autònoma per als musulmans al sud de l'arxipèlag.

Filipines va celebrar el passat divendres el 25 aniversari de la caiguda de Marcos en una mobilització popular pacífica que alguns analistes han comparat amb les revoltes que en les últimes setmanes s'han produït en diverses nacions àrabs.

Uns 1.500 dels 31.000 filipins residents a Líbia han fugit del país en els últims dies per la intensificació de la violència entre les forces lleials a Gaddafi i els insurrectes que exigeixen la seva renúncia i que ja són a les portes de Trípoli.

stats