SUCCESSOS
Internacional 06/05/2012

Almenys nou morts i 120 ferits en un incendi en una fàbrica petroquímica tailandesa

Efe
1 min

BangkokAlmenys nou persones han mort i 120 van resultar ferides en l'incendi succeït en una fàbrica petroquímica situada Map Ta Phut, al sud de Tailàndia, ha informat el governador de la província de Rayong, Seni Jittakasem. El Ministeri de Salut només ha confirmat, de moment, set morts, quatre d'ells a la mateixa planta. Els ferits han ingressat a l'Hospital Provincial de Rayong i l'Hospital Bangkok Rayong. El foc sorgís es va originar en un tanc de substàncies químiques d'aquesta factoria que produeix cautxú sintètic, segons l'edició digital del diari "The Nation".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El governador sosté que la crema de productes químics de la fàbrica propietat de Bangkok Synthetics Co (BST) no representa una amenaça greu per a la salut dels habitants de Map Ta Phut i la zona. Ara bé, ha admès que sí que notaran el seu efecte en la pell i els ulls. La primera ministra de Tailàndia, Yingluck Sinawatra, ha viatjat aquest diumenge en helicòpter al lloc dels fets per inspeccionar la situació i visitar a les víctimes, d'acord amb fonts governamentals.

El ministre d'Indústria tailandès, Pongsvas Svasti, ha apuntat, d'altra banda, que la planta de BST havia aturat la producció per efectuar operacions de manteniment quan va iniciar-se el foc.

stats