TUNÍSIA
Internacional 14/01/2011

França es nega a admetre Ben Ali, que podria haver-se refugiat al golf Pèrsic

L'avió del president de Tunísiai, que ha sortit aquesta tarda de l'aeroport de Tunis, ha hagut de renunciar a volar cap a París. L'aparell del ja expresident podria haver fet una escala tècnica a Sardenya i després s'hauria dirigit cap Dubai

Cristina Mas
2 min

Enviada especial a TunisIncertesa sobre quin país acollirà el president tunisià, Ben Ali, que avui ha deixat el poder al país en mans del seu primer ministre i ha fugit en un avió. En les darreres hores, diverses fonts apuntaven que s'ha dirigit cap a un país del golf Pèrsic, probablement Dubai, després del rebuig de París.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Si bé és cert que diversos familiars de Ben Ali han arribat a París avui mateix, el govern de Sarkozy ha advertit que no admetrà el president tunisià al seu país.

En un primer moment l'avió de Ben Ali ha sortit per l'espai aeri de Malta per dirigir-se cap a França on, de moment, ningú ha confirmat que pugui aterrar.

La confusió ha acabat provocant que saltessin les alarmes a Itàlia. Cap a les deu de la nit, un avió privat tunisià ha fet una escala a l'aeroport de Càller, a Sardenya, per carregar combustible. El seu pla de vol era cap a París. Segons l'edició digital del diari La Repubblica, les autoritats italianes han contactat amb les franceses, que els han advertit que no podien deixar enlairar-se l'avió cap a França si no s'aclaria qui viatjava exactament a l'avió.

El comandant s'hauria negat a identificar un dels tres passatgers que hi volaven. Els altres dos han sortit i han assegurat a la policia aèria d'Itàlia que no es tractava de Ben Ali. El comandant, però, no ha permès que la policia italiana accedís a l'aparell per comprovar-ho. Per tant, l'avió s'ha tornat a enlairar amb un pla de vol diferent, no concretat pel diari italià. Diverses fonts apunten que es dirigeix cap un país del golf Pèrsic.

stats