Internacional 15/10/2011

Els 'indignats' europeus comencen les marxes de protesta contra "la dictadura financera"

Milers de manifestants protesten a les principals capitals d'Europa per reclamar democràcia. "Aturem la dictadura financera" o "el diner mata" són dels clams més corejats

Ara/efe
1 min
'Indignats' de Londres es manifesten contra el sistema financer. GETTY

BarcelonaMilers d'indignats europeus han iniciat aquest divendres a la tarda les seves protestes contra la “dictadura financera”, tal com diuen moltes de les pancartes que sostenen els joves durant les marxes. A Brussel·les, els indignats tenen previst recórrer el centre de la ciutat i acabar amb una concentració de protesta davant les principals institucions europees.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els indignats, de totes les edats i nacionalitats, porten pancartes principalment contràries a la resposta europea a la crisi financera, al sistema capitalista i a favor de la mobilització ciutadana. "Aturem la dictadura financera", "Per una Europa solidària" i "El diner mata" són alguns dels lemes més corejats pels manifestants. Les marxes europees han començat en un ambient festiu, amb música, disfresses i per ara cap incident greu.

El moviment que es va iniciar a Nova York, Occupy Wall Street, ha inspirat moltes capitals europees a manifestar-se en contra el sistema financer. Aquest dissabte els indignats d'arreu del món s'han llançat als carrers per demanar un canvi global. Hi ha manifestacions a gairebé 1.000 ciutats de 82 països diferents.

A Suècia, els manifestants s'han concentrat a la capital sota el lema "Occupy Stockholm" amb pancartes on es podia llegir "A Suècia rebutgem pagar per la crisi del capitalisme". Al Regne Unit els manifestants s'han congregat prop de la Catedral de St. Paul's a la capital en la protesta Occupy London.

A Roma els indignats també han sortit al carrer amb màscares dels hackers Anonymous. Les autoritats han desplegat fortes mesures de seguretat per vigilar la protesta.

stats