Iran
Internacional 05/03/2012

L'Iran crearà un internet nacional per allunyar el poble d'informacions "hostils"

Els ciutadans podran seguir accedint a la xarxa internacional, censurada en gran mesura pel govern d'Ahmadinejad

Efe
1 min

TeheranEl ministre de Comunicacions iranià, Reza Taghipur, ha explicat que el govern separarà la xarxa internacional d'internet d'una de nacional. Malgrat això, Taghipur ha assegurat que es podran utilitzar les dues per poder rebre les dades no disponibles en la xarxa nacional.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Internet és una "xarxa insegura" i es canviarà per "una xarxa segura del govern per a l'intercanvi de dades electròniques, que consistirà en la creació de la xarxa nacional i l'ús d'un software de fabricació local", ha explicat el ministre. A més, ha demanat la col·laboració tant del sector públic com del privat".

Actualment hi ha un gran nombre de pàgines web bloquejades per les autoritats iranianes, entre elles les de molts mitjans de comunicació estrangers i, també, la de grups socials i polítics, tant iranianes com d'altres països, que el govern considera hostils. A més, també hi ha pàgines censurades perquè es considera que "ataquen l'estricta moral de la república islàmica". Les xarxes socials, com Facebook, i fins i tot part del buscador de Google també són víctimes de la censura de l'Iran, així com els blogs, siguin quins siguin l'origen o la temàtica que tractin.

stats