Iran
Internacional 10/12/2010

La televisió estatal nega l'alliberament de Shakineh i diu que només ha sortit de la presó per gravar un reportatge

Les notícies sobre l'alliberament de Shakineh Ashtinai, la iraniana acusada d'adulteri i que podria ser executada per lapidació són falses. Teheran assegura ara que només va sortir unes hores de la presó per filmar un reportatge.

Agències
1 min
Ashtiani i el seu fill en una imatge de PressTV.

TeheranShakineh Mohamadi Ashtianí,la iraniana acusada d'adulteri i complicitat en l'assassinat del seu marit, va sortir de la presó només durant unes hores per ser conduïda a casa seva, on va gravar un reportatge per la cadena estatal Presstv. Amb aquest informació la web de PressTV desmenteix la notícia del seu alliberament, que ahir va difondre el Comité Internacional contra la Lapidació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La dona acusada d'assassinat i d'adulteri ha acompanyat un equipo de la TV a casa seva per relatar els detalls de l'assassinat del seu marit en l'escenari del crim", diu l'encapçalament de la notícia. "Al contrari del que s'ha publicat per la premsa internacional sobre l'alliberament de Shakineh, (el cert és que) un equip de producció en col·laboració amb PressTV va arribar a un acord amb la Justícia per acompanyar-la a casa i recrear l'escena del crim", afegeix la notícia.

La cadena assenyala que el reportatge s'emetrà avui divendres a les 20.35 dins del program Iran Today, i que els testimonis que es recullen són els del seu fill, Sajad Ghaderzadeh, i el seu advocat, Javid Houtan Kian, que també estan empresonats.

L'avenç del documental que va emetre ahir la mateixa cadena inclou imatges d'Ahstianí, afirmant que "vam planejar la mort del meu marit". Un periodista iranià que no ha volgut ser identificat ha explicat a l'agència EFE que tot apunta que el documental argumentarà la tesi judicial que l'assassinat precedeix a l'adulteri, de manera que la dona seria condemnada a morir a la forca enlloc de lapidada.

La setmana passada va ser executada a l'Iran una altra dona acusada de participar en l'assassinat de l'exdona del seu amant, un conegut futbolista de la dècada de 1980.

stats