Internacional 09/11/2011

Rússia descarta noves sancions a l'Iran malgrat l'amenaça nuclear

Tot i que l'ONU ha alertat que Teheran està desenvolupant armes nuclears, Moscou es nega a augmentar la pressió internacional contra el règim de Teheran

Ara/reuters
1 min

BarcelonaRússia ha descartat aquest dimecres endurir les sancions al règim de l'Iran pel seu programa nuclear, segons publica l'agència Interfax citant fonts diplomàtiques russes. “Qualsevol sanció addicional contra l'Iran s'interpretarà com una pressió de la comunitat internacional per un canvi de règim. Això és inacceptable per a nosaltres, i Rússia no té intenció de considerar aquestes propostes”, ha dit el viceministre d'Afers Exteriors, Gennady Gatilov, segons Interfax.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

França i els Estats Units s'han mostrat disposats a aplicar noves sancions al règim de Teheran després que l'ONU alertés que l'Iran està desenvolupant armes nuclears. El portaveu de la Casa Blanca va declarar dilluns que esperava que l'informe "doni suport a les preocupacions" de Washington i que continuarà "la pressió sobre l'Iran, per aïllar-lo". Però Rússia ha dit aquest dimecres que no col·laborarà en aquest aïllament.

L'Agència Internacional de l'Energia Atòmica (AIEA) va explicar en un informe, el més detallat que mai s'ha fet sobre el programa nuclear de l'Iran, que el país "ha aconseguit dominar els passos crítics necessaris per dissenyar i construir una arma nuclear". El document va arribar en plena escalada de tensió amb els Estats Units i Israel. El text assegura que el programa nuclear iranià és "més ambiciós i estructurat" del que es pensava i que "està orientat a la construcció i prova d'una arma nuclear que pugui adaptar-se a un míssil de llarg abast".

Mentrestant, l'Iran instisteix que les finalitats del seu programa nuclear són pacífiques i ha amenaçat de les greus conseqüències que tindria per a Occident un atac d'Israel i els Estats Units al país persa.

stats