Publicitat
Publicitat

Obama assegura que els soldats dels EUA deixen l'Iraq “amb el cap ben alt”

El president nord-americà escenifica al costat del primer ministre iraquià, Nuri al-Maliki, la retirada de l'exèrcit dels Estats Units del país àrab

Els Estats Units faran efectiva la seva retirada militar de l’Iraq a finals d’any. El president nord-americà, Barack Obama, va dir ahir que els últims soldats dels EUA deixaran l’Iraq “amb el cap ben alt i amb honor”, i que serà la Història la que jutjarà la invasió d’aquest país el 2003.

En una roda de premsa conjunta a la Casa Blanca amb el primer ministre iraquià, Nuri al-Maliki, el president nord-americà –que havia estat molt crític amb la invasió de l’Iraq– va anunciar que, després de vuit anys, la guerra dels EUA a l’Iraq “veurà el seu final al final d’aquest mes”. Obama va avisar “països tercers” de no “interferir” a l’Iraq després de la retirada de l’exèrcit dels EUA, ja que “la sobirania del país s’ha de respectar”, va afirmar. Segons ell, els EUA deixa un Iraq “sobirà, autosuficient i democràtic”.

El demòcrata també va anunciar que els EUA“establiran un partenariat (amb l’Iraq) per la seguretat a la regió”.  Per la seva banda, Al-Maliki va assegurar que la retirada de les tropes nord-americanes –encara queden uns 6.000 soldats al país– no marcarà el final, sinó “el principi” de la relació entre les dues nacions. Més de 4.400 soldats dels EUA i més de 10.000 civils iraquians han mort durant la guerra. Segons les últimes enquestes,  tres de cada quatre nord-americans donen suport a la retirada,  una iniciativa que també té la simpatia de la majoria de la població iraquiana.

Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT