Publicitat
Publicitat

Els pas de l'huracà 'Irene' pels EUA deixa 18 morts, milers de danys i milions de persones sense llum

La tempesta s'acosta a la frontera amb el Canadà i les autoritats avisen que el perill ara són les crescudes dels rius. Els Estats Units calculen que els danys materials arriben a 7 mil milions de dòlars i que encara hi ha 4,5 milions de persones sense electricitat

L' Irene s'allunya dels Estats Units mentre les autoritats diuen que caldran setmanes per recuperar-se del pas de la tempesta tropical. 

El Centre Nacional d'Huracans (CNH) informa que l' Irene està perdent força a mesura que s'acosta a la frontera amb el Canadà, tot i que als EUA les conseqüències del seu pas encara es noten. La tempesta ha deixat 18 morts a set estats de la costa est: Carolina del Nord, on va tocar terra dissabte, Connecticut, Florida, Maryland, Nova Jersey, Pennsilvània, Nova York i Virgínia. Les primeres estimacions apunten que els danys materials arribaran als 7.000 milions de dòlars. A més, hi ha 4,5 milions de persones sense electricitat i les companyies ja han advertit que poden passar gairebé dues setmanes fins que tots els usuaris tornin a recuperar el servei.

Tot i que la tempesta  Irene es debilita, les autoritats continuen amb el seu missatge preventiu i demanen mantenir la cautela perquè "encara és una tempesta perillosa", tal com va dir el president nord-americà, Barak Obama, ahir a la nit. El principal risc de la tempesta és, en aquests moments, la crescuda dels rius, que podrien provocar inundacions.

Mentrestant, als Estats Units s'intenta tornar a la normalitat. El portaveu del servei d'emergències de l'estat de Vermont, al nord, ha qualificat la situació d'ahir a la nit d'"horrible" i ha indicat que diverses ciutats d'aquest estat "estan totalment cobertes per l'aigua". El governador de Nova Jersey, Chris Christie, ha explicat, en canvi, que els efectes del pas de la tempesta a la costa del seu estat han estat menors del que s'esperaven, tot i que ha alertat de la possibilitat de crescudes "històriques" dels rius de l'interior.

La tempesta Irene ja ha recorregut, en total, 1.700 quilòmetres.Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT