Afganistan
Internacional 14/03/2012

Irromp un cotxe a la pista de l'aeroport afganès on acabava d'aterrar el secretari de Defensa dels EUA

El Pentàgon confirma l'incident i manté que Leon Panetta no ha estat en perill

Agències
1 min
Panetta a la seva arribada a l'Afganistan

KabulUn cotxe ha envaït la pista d'aterratge de l'aeroport de la base militar de Camp Bastion, el centre d'operacions més important dels EUA a l'Afganistan, en el moment en què aterrava l'avió del secretari de Defensa, Leon Panetta.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cotxe havia estat robat i ha començat a cremar després d'irrompre a alta velocitat a la pista de l'aeròdrom. L'únic ocupant, un afganès, ha quedat ferit. Al vehicle s'hi han trobat explosius.

Segons fonts del Pentàgon, que no ha determinat l'objectiu de l'incident, la vida del secretari de Defensa no ha estat en perill en cap moment. Sí que ha quedat ferit un membre de les forces de l'OTAN.

La visita de Panetta avui a l'Afganistan estava programada de feia temps però ha coincidit amb el temps amb la matança diumenge d'un grup de civils afganesos pels trets indiscriminats que els va disparar un sergent nord-americà.

La tensió contra les forces dels EUA ha augmentat a l'Afganistan arran d'aquest incident i la crema d'alcorans el mes passat. Tot i això, el president nord-americà, Barack Obama, ha confirmat que manté el calendari de retirada de l'Afganistan després d'una trobada amb el primer ministre britànic, David Cameron.

stats