Publicitat
Publicitat

Egipte

Islamistes i joves revolucionaris omplen la Plaça Tahrir contra la Junta Militar

Els manifestants critiquen l'organisme que governa el país per mantenir-se fidels al règim de Mubàrak. La multitudinària protesta exigeix als uniformats que no cometin frau en les presidencials

Les forces islamistes egípcies han tornat a protagonitzar una multitudinària manifestació a la Plaça Tahrir aquest divendres per demostrar el seu descontentament amb la Junta Militar i les últimes decisions relatives a les eleccions presidencials.

La plaça s'ha omplert de cartells del predicador salafista Hazem Abu Ismail, un dels deu candidats a la Presidència d'Egipte que aquesta setmana ha estat descartat per la Comissió Electoral, fet que ha despertat la indignació dels seus seguidors.

Un ampli grup d'ells ha anat a Tahrir per mostrar les seves crítiques per l'actuació de l'organisme electoral, que s'ha basat en la polèmica nacionalitat nord-americana de la mare del candidat.

En altres pancartes s'han llegit consignes contra la participació política dels "fulul" o membres de l'anterior règim, el de Hosni Mubàrak, en els propers comicis.

Davant el lema de l'"Autodeterminació", dels Germans Musulmans, més de trenta partits i moviments de tendència liberal, laica i revolucionària han convocat la concentració per criticar que la Junta militar controli la redacció de la nova Constitució. La majoria dels manifestants, però, ha estat imponentment islamista.

Tot i reconèixer que els seus objectius eren diferents, els manifestants no islamistes han expressat igualment la seva desconfiança vers la promesa dels militars de traspassar el poder a una autoritat civil el proper 30 de juny.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT