Pròxim Orient
Internacional 30/10/2011

La violència entre Israel i la Jihad Islàmica deixa 11 morts

Egipte ha mediat un alto el foc que només ha durat unes hores. 10 palestins i 1 israelià han mort en la jornada d'atacs més greu a la zona des que va començar l'intercanvi de presoners palestins a canvi del soldat Shalit

Efe
2 min
Funeral per alguns dels milicians de la Jihad Islàmica / AFP

JerusalemIsrael ha trencat el migdia d'aquest diumenge la treva amb la Jihad Islàmica i ha mort un milicià palestí en un atac aeri a l'est de la ciutat de Rafah, a la Franja de Gaza, segons han informat fonts mèdiques a l'agència de notícies AFP. L'atac ha arribat poques hores després que les dues parts acordessin un alto al foc mediat per Egipte. Amb la mort de l'últim milicià, són deu els palestins morts en els atacs israelians. Un ciutadà israelià també ha mort en la jornada d'atacs més greu a la zona des que va començar l'intercanvi de presoners palestins a canvi del soldat Shalit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exèrcit israelià ha informat en un comunicat que la seva força aèria ha llençat un atac contra "una cèl·lula terrorista al sud de la franja de Gaza que es disposava a disparar coets contra Israel". El comunicat afegeix que els avions han abatut el seu objectiu i que l'intent d'atac ha estat frustrat. En la nota, Israel responsabilitza Hamas de qualsevol acció ofensiva que es produeixi des del territori que controla.

En el moment d'acordar la treva, Abu Ahmed, portaveu de les Brigades d'Al-Quds, el braç armat de la Jihad Islàmica, advertia que "ens reservem el dret a respondre a qualsevol agressió. L'enemic ha estat qui ha suplicat la treva".

Segons ha informat l'agència de notícies palestina Maan, la mediació egípcia ha estat la que ha permès arribar a aquesta treva, que havia entrat en vigor la matinada d'aquest diumenge.

El pacte d'alto el foc havia aturat 24 hores d'enfrontaments que es van iniciar aquest dissabte quan l'aviació israeliana va atacar un camp d'entrenament de les Brigades d'Al-Quds a la ciutat de Rafah, a Gaza, i va matar 5 milicians i en va ferir almenys 3 més.

Com a resposta a l'atac, gairebé 40 coets van llançar-se des de Gaza a Israel i van matar un civil.

Israel va respondre amb bombardeigs aèris al nord i sud de la franja, que van matar 4 milicians més de la Jihad Islàmica.

stats