PRÒXIM ORIENT
Internacional 24/08/2011

Israel mata un milicià a Gaza en el primer bombardeig des de la treva

L'exèrcit hebreu trenca l'alto el foc que es mantenia des de dilluns amb un atac aeri que ha causat la mort d'Ismail Zadi Ismail Asmar, membre de les crigades Al-Quds

Efe
1 min

Jerusalem p { margin-bottom: 0.21cm; } Israel ha matat avui a Gaza un destacat milicià del braç armat de la Jihad Islàmica. Aquest assassinat selectiu és el primer atac que ha fet l'exèrcit hebreu des de la treva acordada dilluns per les faccions palestines per frenar una perillosa escalada de tensió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, l'exèrcit israelià ha identificat la víctima, Ismail Zadi Ismail Asmar, membre de les brigades Al-Quds i "involucrat en el contraban d'armes i que buscava l'execució d'activitat terrorista al Sinaí". "Ismail Asmar va operar amb elements terroristes a la franja de Gaza que havien efectuat recentment diversos intents d'atacs terroristes al Sinaí, a la frontera entre Israel i Egipte", afegeix la nota.

En el bombardeig aeri contra un vehicle a la ciutat de Rafah, al sud de la franja, va quedar ferit un altre palestí, segons fonts mèdiques citades per l'agència oficial palestina Wafa, que van confirmar la mort d'Asmar.

En un segon comunicat, l'exèrcit hebreu assegura haver llançat míssils amb l'aviació militar contra dos milicians que havien disparat coets contra Israel des de dos llocs diferents al nord de Gaza. No s'ha informat, però, de cap víctima per aquests últims bombardejos.

Aquests atacs trenquen la dinàmica de relativa tranquil·litat que ha imperat des del dilluns al matí, després d'un alto el foc acceptat per totes les milícies palestines i respectat per Israel. Amb la treva s'intentava frenar una escalada de tensió de cinc dies en què van morir 15 palestins i un israelià, arran d'un atemptat palestí a prop d'Eilat que va costar la vida a vuit persones. Israel hi va respondre amb l'"eliminació" de diversos líders del grup als quals s'atribueix, els comitès populars de resistència.

stats