Pròxim Orient
Internacional 28/09/2011

Israel no respon al pla internacional per tornar a les negociacions amb els palestins

La reunió del govern de Netanyahu acaba de matinada sense consens. La proposta preveu tornar a les converses en el termini d'un mes i tenir un acord el 2012

Ara
1 min
A la defensiva Netanyahu va defensar ahir tornar a les negociacions i va treure importància al que passi a les Nacions Unides.

BarcelonaEl primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, i el seu govern, en una reunió que s'ha acabat dimecres de matinada, no han pogut consensuar una resposta al pla del internacional per tornar a negociacions directes amb els palestins. El Quartet (Estats Units, la UE, l'ONU i Rússia) plantejava rellançar les converses directes en el termini d'un mes, amb el 2012 com a data límit per a un acord final. Tot i que molts esperaven el "sí" de Netanyahu després del seu discurs davant l'assemblea general de l'ONU, l'edició digital del diari israelià Haaretz informa que la reunió ministerial s'ha acabat sense consens i que no s'ha pres cap decisió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El pla ha estat l'alternativa que el Quartet ha oposat a la reclamació del reconeixement de l'Estat palestí a l'ONU que divendres va presentar el president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas.

El resultat de la reunió del govern israelià arriba l'endemà que s'anunciés un projecte per construir 1.100 habitatges per a colons israelians a Jerusalem Est, la part de la ciutat que els palestins reivindiquen com a capital del seu estat. Els Estats Units han considerat la iniciativa "contraproduent".

stats