Internacional 01/09/2011

Berlusconi diu que Itàlia és “un país de merda”

El primer ministre italià va dir en una conversa telefònica, interceptada per una investigació judicial: “L''únic que poden dir sobre mi és que follo... que posin micròfons on vulguin”

Efe/redacciö
2 min

BarcelonaEl primer ministre italià, Silvio Berlusconi, va dir en una conversa telefònica interceptada per una investigació judicial que Itàlia és “un país de merda” i que vol abandonar la nació perquè li fa venir “nàusees”. Els mitjans de comunicació locals publiquen avui fragments de la transcripció d'aquesta conversa telefònica. “Ens uns mesos me'n vaig... Marxo d'aquest país de merda que em fa venir nàusees... punt i final”, deia Berlusconi a Walter Lavitola, contra el qual la justícia italiana va emetre una ordre de recerca i captura per un cas d'extorsió al primer ministre italià.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons els mitjans locals, la conversa telefònica va tenir lloc el 13 de juliol passat i va durar 13 minuts. El to de Berlusconi va pujar quan van tractar el cas de la lògia maçònica P4, una societat secreta en la qual el primer ministre podria haver estat involucrat. “No m'importa res perquè jo sóc transparent, tan net en tot el que faig que no m'afecta res. No faig mai res que pugui convertir-se en un delicte, així que estic completament tranquil”, afirmava.

“L'únic que poden dir de mi és que follo. Això és l'única cosa que poden dir que faig, així que, que em posin micròfons on vulguin i que escoltin les meves converses. No m'importa. Total, d'aquí uns mesos me'n vaig pel meu compte a un altre lloc”, va afegir Berlusconi.

Arran la investigació, un jutge ha ordenat avui la detenció de l'empresari Giampolo Tarantini i de la seva dona Angela Vevenuto per un presumpte xantatge a Berlusconi amb motiu de les seves festes privades amb noies, alguna d'elles prostitutes.

Per la fiscalia de Nàpols, al conversa entre Berlusconi i Lavitola és rellevant, perquè prova que hi havia una relació d'amistat entre ells i, per això, ha estat inclosa a la investigació. Pels fiscals, Laviola es va proposar com a intermediari entre Tarantini i Berlusconi.

stats