Amenaça de ruptura
Internacional 25/10/2011

Umberto Bossi diu que el govern d'Itàlia penja d'un fil

El líder de la Lliga Nord, soci de l'executiu de Berlusconi, rebutja l'acord en la reforma del sistema de pensions que exigeix la UE. El 'Cavaliere' ha afirmat que no pot anar a Brussel·les amb les mans buides

Efe
1 min
Berlusconi critica els suggeriments europeus de més reformes.

RomaEl líder de la conservadora Lliga Nord, Umberto Bossi, soci de govern de Silvio Berlusconi, assegura que l'executiu italià pot caure en les properes hores, davant el desacord sobre la reforma del sistema de pensions (per allargar dos anys l'edat de jubilació), que s'ha de presentar a la cimera europea de dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En arribar al Parlament de Roma, Bossi va respondre "sens dubte" a la pregunta dels periodistes sobre si Itàlia podria patir una crisi de govern després que el consell de ministres extraordinari de dilluns s'acabés sense acord en cap de les reformes econòmiques que la UE exigeix a Berlusconi.

Bossi, que defineix la situació de "molt perillosa", descarta a més la formació d'un govern de transició i considera que si cau el govern, no hi ha altra sortida que convocar eleccions anticipades. Berlusconi ha convocat una reunió a la residència de Roma amb els representants del seu partit, el Poble de la Llibertat, i la Lliga Nord, per intentar arribar a un acord in extremis.

El diari La Repubblica informa que el primer ministre ha explicat a Bossi que no pot presentar-se davant Brussel·les sense res concret i que, si no hi ha acord, tots els ministres "se n'han d'anar a casa".

A més de la reforma del sistema de pensions, el govern té sobre la taula un esborrany de l'anomenat "decret per al desenvolupament", que inclou mesures fiscals i incentius per a les empreses que contractin joves.

stats