Internacional 24/11/2011

JK Rowling declara per les escoltes il·legals del 'News of the World'

Juntament amb la creadora de les històries de 'Harry Potter', també declaren l'actiu Sienna Miller i l'exresponsable de la Fórmula 1 Max Mosley

Efe
1 min

LondresL'escriptora JK Rowling, escriptora i creadora de la saga de Harry Potter, l'actiu Sienna Miller i l'exresponsable de la Fórmula 1 Max Mosley declaren aquest dijous com a testimonis en la investigació sobre les escoltes il·legals de la premsa britànica.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cas està centrat en l'ètica periodística després de l'escàndol d'espionatge del dominical britànic News of the World, que va punxar durant anys mòbils de periodistes, famosos i gent corrent, com també de víctimes del terrorisme.

Tot i que l'espionatge es va fer públic el 2006, la policia en va tancar la investigació. Tot i això, el gener del 2011 es va reprendre el cas, i el News of the World va tancar aquest juliol.

Rowling, Miller i Mosley declaren a l'edifici judicial del Royal Court of Justice de Londres, com a víctimes de les punxades de mòbils. Aquesta setmana també han declarat l'actor britànic Hugh Grant i els pares de Madeleine McCain, la nena desapareguda a Algarve -Portugal- el maig de 2007.

stats