Pena de mort
Internacional 29/03/2012

El Japó penja tres presos en les primeres execucions des de 2010

Amb els Estats Units, és l'únic país del grup de més desenvolupats que manté la pena capital. El govern nipó assegura que el 85% de la població hi està d'acord

Agències
1 min
Sala d'execucions, amb una trapa al terra que s'obre per penjar els reus / REUTERS

TòquioEl Japó ha penjat aquest dijous tres homes condemnats per assassinats múltiples, en les primeres execucions del país des de 2010. Els Estats Units i el Japó són els únics països desenvolupats que apliquen la pena de mort.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre de Justícia, Toshio Ogawa, ha autoritzat les execucions dels tres homes, que han mort penjats a presons de Tòquio, Hiroshima i Fukuoka. La premsa local informa que havien matat cinc persones en una estació de tren el 1999. Són les primeres execucions des que el Partit Democràtic va arribar al govern el 2009.

Actualment hi ha 132 presons al corredor de la mort del Japó, informa l'agència de notícies Kyodo. Una enquesta que el govern va encarregar el 2009 assegura que el 86% de japonesos dóna suport a la pena de mort.

Segons un informe d'Amnistia Internacional publicat dimarts, almenys 676 persones van ser executades l'any passat a 20 països, un 28% més que el 2010. La Xina va executar més condemnats que tota la resta del món, segons el mateix informe,

stats