Wikileaks
Internacional 01/02/2012

Julian Assange es juga l'extradició al Tribunal Suprem de Londres

El fundador de Wikileaks arriba a la útlima instància de la justícia britància. Suècia el reclama per jutjar-lo per una denúncia de violació i agressió sexual

Ara
1 min
Julian Assange

BarcelonaJulian Assange, fundador de Wikileaks, compareix aquest dimecres al Tribunal Suprem de Londres, l'última instància de la justícia britànica per evitar la seva extradició a Suècia, on dues dones l'acusen de violació i agressió sexual. Set jutges han d'examinar la petició d'extradir-lo, després que dos tribunals ja l'hagin autoritzada. Assange ha pogut apel·lar fins al Suprem al·legant la "rellevància pública" del cas.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El controvertit periodista australià va ser detingut fa 421 dies i després de passar uns dies a la presó va quedar sota arrest domiciliari en una mansió de Norfolk que li va oferir un col·lega britànic. Si els jutges autoritzen l'extradició (que s'ha tramitat a través d'una euroordre), Assange haurà de ser lliurat en un termini de deu dies a les autoritats sueques. En aquest cas podria apel·lar al Tribunal Europeu de Drets Humans, però això no paralitzaria el procés.

El diari britànic The Guardian avança que Assange ja ha contractat diversos advocats i una relacions públiques a Suècia.

En la darrera acció pública de Wikileaks, Assange ha confirmat un acord amb la cadena Russia Today per fer una sèrie d'entrevistes amb personatges "visionaris i iconoclastes" que s'emetrà a partir del març. En una entrevista a la revista Rolling Stone, assegura que intentarà reactivar Wikileaks o engegar un nou projecte periodístic.

stats