Egipte
Internacional 27/11/2011

La Junta Militar "no tolerarà cap pressió" i demana el suport d'ElBaradei i Mussa al primer ministre designat

França demana als militars que transfereixen el poder a un govern civil. Desenes de milers d'egipcis es manifesten a Tahrir en la vigília de les eleccions

Afp
1 min
Un manifestant a la Plaça Tahrir / EFE

El CaireDesenes de milers d'egipcis han tornat a la Plaça Tahrir per demanar la fi del poder de la Junta Militar la vigília de les primeres eleccions després de la caiguda de Mubàrak.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El poder militar ha assegurat aquest diumenge que no tolerarà ca pressió i ha demanat a Mohamed El Baradei i Amr Moussa, dues figures polítiques claus en la transició egípcia, que donin suport al primer ministre, Kamal el-Ganzouri, un home fort del règim Mubàrak designat per la Junta malgrat les protestes dels manifestants. Aquest dissabte, els dos candidats van negar el seu suport a la Junta Militar.

El ministre de l'interior francés, Claude Guéant, ha demanat a les autoritats militars egípcies que transfereixin el poder a un govern civil. En el mateix sentit, els Germans Musulmans reclamen que el proper govern sigui format pel partit que s'emporti la majoria parlamentària en les eleccions d'aquest dilluns.

stats