Somàlia
Internacional 16/10/2011

Kènia inicia una operació contra els milicians de Somàlia sospitosos de segrestar una cooperant catalana i una de Madrid

Nairobi acusa els islamistes armats d'al-Shabaab d'haver segrestat les dues voluntàries de Metges Sense Fronteres aquest dijous. Ja són quatre els europeus segrestats a Kènia en poc més d'un mes

Afp
1 min
Soldats kenians a la frontera amb Somàlia  / AFP

NairobiL'exèrcit de Kènia ha llançat aquest diumenge una operació en territori somali contra els islamistes armats d'al-Shabaab, sospitosos d'haver segrestat dues cooperants de Metges Sense Fronteres, una de catalana i una de Madrid, aquest dijous. El portaveu del govern de Kènia ha anunciat que "perseguirem els milicians responsables de segrests i atacs al nostre país".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Malgrat que ningú ha vinculat encara l'operació a un suposat rescat de les dues cooperants, la policia keniana va acusar el grup islamista del segrest, i el Ministeri d'Afers Exteriors ha confirmat que el govern de Kènia ha informat a l'ambaixador espanyol al país de l'operació.

L'anunci arriba després d'un increment d'atacs des de setembre en els quals quatre europeus han estat segrestats a Kènia, un d'ells, un ciutadà britànic assassinat. La seva dona, Judith Tebbutt, fa un mes que està segrestada. El passat 1 d'octubre, Marie Dedieu, francesa de 66 anys, també va ser capturada a Kènia. Es creu que ambdues dones van ser traslladades a territori somali.

stats