Internacional 31/12/2011

Kim Jong-un és nomenat cap de l'exèrcit nord-coreà

Sense haver assolit encara els 30 anys d'edat i amb una significativa falta d'experiència militar i política, Kim Jong-un s'ha consolidat en el poder

Efe
2 min
El gegant exèrcit nord-coreà rendeix tribut al difunt Kim Jong-il / EFE

SeúlL'anunci de Corea del Nord de nomenar Kim Jong-un "comandant suprem" del poderós exèrcit nord-coreà aferma el jove i inexpert successor en el lideratge polític i militar de l'hermètic règim totalitari. Sense haver assolit encara els 30 anys i amb una significativa falta d'experiència militar i política, Kim Jong-un s'ha consolidat en el poder, tot just dues setmanes després de la mort del seu pare i "estimat líder" Kim Jong-il.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El suport mostrat per l'exèrcit en les exèquies del seu pare celebrades dimecres passat, en què va ser proclamat davant milers de soldats i civils "líder suprem" del país, i el nomenament d'aquest dissabte aclareixen els dubtes que hi pugui haver sobre el camí que prendrà la transició a Pyongyang. Ara, a falta dels títols de secretari general del Partit dels Treballadors i el de president de la Comissió de Defensa Nacional, ambdós ostentats pel difunt Kim Jong-il, i que s'espera que aconsegueixi pròximament Kim Jong-un, el successor ja compta amb les més grans distincions de supremacia al totalitari país.

Dinastia comunista

L'era Kim Jong-un mantindrà el culte a la personalitat i perpetua la dinastia dels Kim, després dels governs amb mà de ferro del seu avi i fundador de la pàtria, Kim Il-sung (1912-1994), i el seu pare, Kim Jong-il, mort el passat 17 desembre a l'edat de 69 anys.

Després de tres dies de les exèquies del dictador Kim Jong-il, Corea del Nord s'ha afanyat a tancar la successió i mobilitzar les seves eines propagandístiques per enaltir la imatge del líder mort i el seu jove substitut.

Aquest dissabte, després del nomenament de Kim Jong-un com a "comandant suprem", el règim comunista nord-coreà ha anunciat l'emissió de monedes d'or i plata per honorar i commemorar el 20è aniversari de l'ascensió al càrrec de comandant suprem del difunt Kim Jong-il.

Fins i tot, segells

A més, s'ha posat en marxa a Pyonyang l'emissió de segells amb la imatge de Kim Jong-un per reforçar la gairebé desconeguda personalitat del nou líder del país.

La decisió de convertir-lo en "comandant suprem" de l'exèrcit nord-coreà, un organisme bàsic en la presa de decisions del país, es va prendre durant la reunió celebrada ahir divendres al Buró Polític del Comitè Central del Partit dels Treballadors de Corea del Nord, ha informat l'agència oficial de notícies del país comunista, KCNA.

stats