Turquia
Internacional 28/06/2011

Moren tres rebels kurds en un enfrontament armat amb l'exèrcit turc

Ankara considera el Partit dels Treballadors del Kurdistan una organització terrorista. Els rebels demanen que es reconegui el seu líder empresonat, Abdul·lah Ocalan, com a interlocutor per resoldre el conflicte

Afp
1 min

BurnakTres rebels kurds del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) han mort avui en un enfrontament armat amb l'exèrcit turc, molt a prop de la localitat de Burnak a la província de Tunceli, a l'est de Turquia, segons ha informat l'agència de notícies turca Anatòlia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ankara i nombrosos països consideren el PKK una organització terrorista. El conflicte kurd a Turquia ha causat ja més de 45.000 morts d'ençà de la insurrecció del PKK el 1984, segons l'exèrcit.

Els rebels, per la seva banda, han presentat recentment les seves condicions per renovar un auto el foc decretat unilateralment l'agost de 2010. Els kurds exigeixen que s'aturin les operacions militars i que es reconegui el seu cap empresonat, Abdul·lah Ocalan, com a interlocutor per debatre la qüestió kurda.

Els rebels kurds demanen també l'autonomia del territori majoritàriament kurd del sud-est d'Anatòlia, una educació en llengua kurda i una amnistia per als rebels.

stats