Amèrica Llatina
Internacional 08/02/2012

L'Argentina denunciarà el Regne Unit a l'ONU per la "militarització" de les Malvines

La presidenta Cristina Fernández vol arribar al Consell de Seguretat. Londres justifica l'enviament d'un destructor i les maniobres militars del príncep Guillem com a "defensives"

Ara
1 min
La presidenta argentina, Cristina Fernández / REUTERS

BarcelonaL'Argentina i el Regne Unit continuen apujant el to sobre la sobirania de les illes malvines, ara que s'acosta el 30è aniversari de la guerra que va enfrontar els dos països. La presidenta, Cristina Fernández, ha anunciat que presentarà una protesta formal a l'ONU per la "militarització de l'arxipèlag", un gest que s'ha respost des de Londres, que ha ratificat que "Malvines és britànica". Londres insisteix que només negociarà la sobirania si els habitants de l'illa ho reclamen.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

enviat a l'arxipèlag l''MS Dauntless', el destructor més modern de la marina reial britànica. qüestiona la recent arribada a Malvines del príncep Guillem d'Anglaterra, en tasques d'instrucció militar a les illes ocupades pels britànics des de 1833.

"Estan militaritzant l'Atlàntic Sud una altra vegada. No podem interpretar d'una altra manera l'enviament d'un destructor, immens i moderníssim, acompanyant l'hereu reial, que ens hauria agradat veure vestit de civil i no amb uniforme militar", va dir la mandatària davant de ministres, diplomàtics, representants de l'oposició i excombatents de la guerra del 1982.

stats