Internacional 16/08/2012

L'Equador decidirà aquest dijous si ofereix asil polític a Julian Assange

El país sud-americà considera que si el Regne Unit irromp en la seva ambaixada, serà un "acte hostil i intolerable"

Acn
1 min
Assange, al desembre, abans de declarar davant  un tribunal de Londres.

LondresL'Equador comunicarà aquest dijous si ofereix asil polític al fundador de Wikileaks, Julian Assange, després que fa vuit setmanes que és a l'ambaixada del país sud-americà a Londres. Aquest dimarts, el diari britànic 'The Guardian' ja donava per fet que el govern de Rafael Correa està disposat a fer-ho.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Regne Unit està pendent d'extradir Assange a Suècia, on se'l vol jutjar per dues denúncies per presumptes abusos sexuals. El govern anglès ha avisat que podria irrompre en l'ambaixada equatoriana per detenir l'ideòleg de la web de filtracions, fet que l'Equador consideraria un "acte hostil i intolerable" i, alhora, una "violació de la seva sobirania", segons fonts del govern del país citades per l'agència Reuters.

Tot i tenir l'asil de l'Equador, seria difícil que Assange pogués abandonar Londres sense ser detingut.

"Sota la llei britànica podem avisar amb una setmana d'antelació abans d'entrar a les instal·lacions, i l'ambaixada deixaria de tenir protecció diplomàtica", ha avisat l'oficina d'Afers Exterior del Regne Unit. Tot i això, ha afegit que la decisió encara no està presa i que prefereix una solució per la via diplomàtica.

L'Equador comunicarà si dóna asil a Assange cap a les 14.00 h, hora catalana.

stats