Síria
Internacional 08/08/2011

L'Exèrcit sirià ocupa diverses ciutats, i continuen les detencions indiscriminades d'opositors

L'ofensiva de les forces de l'ordre provoquen que encara més persones surtin al carrer a tot el país per demanar la caiguda del govern. Aquesta mateixa matinada hi ha hagut una manifestació a la capital

Efe
1 min

El CaireL'exèrcit sirià ha entrat avui a la ciutat de Maret Noman, al nord, i n'ha bloquejat els accessos. Alhora, continuen els trets d'artilleria pesada a Deir ez-Zor, al nord-est, segons els grups opositors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A Maret Noman, les forces de l'ordre han utilitzat tancs blindats i artilleria pesada, per donar suport a una campanya d'incursions en múltiples domicilis i de detencions indiscriminades per tota la ciutat.

A Deir ez-Zor, on ahir van perdre la vida almenys 38 persones en mans de l'exèrcit i on l'electricitat, l'aigua i les comunicacions continuen tallades, també hi han penetrat vehicles blindats i s'hi estan practicant detencions arbitràries.

El mateix destí estan seguint ciutats com Haula, al centre, a Daraa, al sud, Zamalka o Irbin, a tocar de la capital siriana.

Continuen les manifestacions antigovernamentals

Aquesta ofensiva ferotge ha motivat encara més manifestacions contràries al president Baixar al-Assad per tot el país. A la mateixa Damasc, centenars de persones s'han concentrat aquesta matinada al davant la mesquita de Nur, segons diversos grups opositors.

stats