CURSA ARMAMENTÍSTICA
Internacional 19/04/2012

L'Índia prova amb èxit un míssil de llarg abast

Només els membres del Consell de Seguretat de l'ONU tenen una capacitat semblant de llançament. El coet ha costat 366 milions d'euros

Agències
1 min
El coet AGNI-V s'ha provat aquest dijous / REUTERS

Nova DelhiL'Índia ha fet aquest dijous la prova d'un míssil d'un abast superior a 5.000 kilòmetres. Les autoritats han qualificat d'èxit l'assaig per desenvolupar aquesta arma, que podria transportar un cap nuclear de més d'una tona sobre territori xinès, incloent-hi la capital, Pequín.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El coet podria estar operatiu entre el 2014 i el 2015, segons les estimacions de la cadena britànica BBC. Només els Estats Units, Rússia, França, el Regne Unit i la Xina, els cinc membres del Consell de Seguretat de l'ONU, disposen de míssils d'aquest abast. El coet ha costat uns 366 milions d'euros i pesa unes 50 tones.

"Amb aquest llançament, l'Índia emergeix com a gran potència balística", ha declarat el responsable de desenvolupament armamentístic de de Nova Delhi. La cursa armamentística de l'Índia s'inscriu en la pugna per al domini militar del subcontinent asiàtic, encapçalat per la Xina, i en la seva rivalitat fronterera amb el Pakistan.

stats