Síria
Internacional 16/06/2012

L'ONU suspèn la missió d'observadors a Síria a causa de la violència en augment

El cap del grup, el general Robert Mood, ha dit que les activitats es reprendran "quan la situació ho permeti". Mood havia dit divendres que la violència s'havia intensificat i que això posava els seus homes desarmats en un risc considerable

Agències
1 min
Observadors de l'ONU a Damasc / EFE

El caireLes Nacions Unides han decidit suspendre aquest dissabte la seva missió d'observadors a Síria a causa de la violència en augment al país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cap de la Missió d'Estabilització a Síria de l'ONU, el general noruec Robert Mood, ha dit que les activitats es reprendran "quan la situació ho permeti".

Divendres Mood va dir que hi havia una "manca d'intenció" per part del govern sirià i de l'oposició per buscar la pau. També va dir que la violència s'havia intensificat en deu dies, i que això posava els 300 observadors desarmats en un risc significatiu.

"Aquesta escalada limita la nostra capacitat per observar, verificar i informar, així com per donar suport al diàleg local i als projectes d'estabilitat, bàsicament impedeix la nostra capacitat de dur a terme el nostre objectiu", ha dit Mood.

D'aquesta manera, els observadors "deixaran de patrullar i es mantindran en les seves posicions fins a nova ordre" i de la mateixa manera, es restringiran els contactes amb les parts.

Damasc "entén" la decisió de l'ONU

El govern sirià ha dit que "entén" la decisió de les Nacions Unides. "Hem dit al general Mood que entenem la decisió que ha pres, en particular pel què fa a protegir la seguretat dels observadors", ha dit el ministeri sirià d'Afers Exteriors en un comunicat.

Per a Damasc, "els grups terroristes han augmentat les seves accions criminals i han disparat les seves accions contra els observadors de manera que amenacen les seves vides des que es va signar l'acord de Kofi Annan".

stats