Líbia
Internacional 15/06/2012

L'OTAN exigeix l'alliberament de quatre membres del Tribunal Penal Internacional detinguts a Líbia

La delegació del TPI és acusada d'haver passat documents d'amagat a un dels fills de Gaddafi. Un grup fora el control del govern libi els retindrà fins que acabi la investigació sobre la suposada col·laboració amb el règim

Agències
1 min
El Secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen / EFE

TrípoliL'OTAN s'ha unit a la petició internacional a Líbia perquè alliberi els quatre membres del Tribunal Penal Internacional (TPI) detinguts a Zintan sota l'acusació d'haver passat documents d'amagat a un dels fills del derrocat dictador Muammar Gaddafi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La delegació del TPI, liderada per l'advocada australiana Melinda Taylor i la traductora libanesa Helene Assad, va ser detinguda la setmana passada juntament amb dos col·legues mentre visitaven Saif al-Islam Gaddafi a Zintan, al sud-est de Trípoli.

Des de Canberra, el Secretari General de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha dit que espera una alliberació immediata dels delegats.

"Lamento profundament que certs grups a Líbia hagin detingut representants del TPI. Els urgeixo a alliberar-los tan aviat com sigui possible", ha dit als periodistes.

Organitzacions en defensa dels drets humans, el TPI i el govern australià han demanat l'alliberament dels detinguts i han dit que han de tenir protecció diplomàtica mentre treballen pel TPI.

Fora del control de Líbia

Però els que els mantenen detinguts es troben fora el control del govern libi i no volen alliberar-los en, com a mínim, 45 dies per poder investigar si van passar cartes a Saif al-Islam de part de la seva mà dreta, el fugitiu Mohammed Ismail.

stats