Síria
Internacional 12/04/2012

L'OTAN vigila "molt d'aprop" la frontera entre Síria i Turquia

Ankara podria demanar suport de l'Aliança davant una ofensiva en el seu territori. Dilluns el règim va atacar un campament de refugiats sirians al país veí

Efe
1 min

Brussel·lesL'OTAN està seguint "molt d'aprop" la situació a la frontera entre Síria i Turquia, un dels seus membres, davant la possibilitat que Ankara invoqui l'article 5 del Tractat de l'Atlàntic Nord per demanar el suport dels seus socis.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Així ho ha assegurat a Efe la portaveu aliada Carmen Romero, després que aquest dijous el ministre turc d'exteriors, Ahmed Davutoglu, recordés que els atacs dins el seu territori són atacs contra l'OTAN i assegurés que el seu govern prendrà les mesures necessàries.

"Estem analitzant la situació molt d'a prop i seguirem fent-ho", ha dit Romero.

Dilluns Ankara va denunciar un atac de tropes sirianes contra un campament de refugiats sirians en territori turc, un fet que, segons ha dit aquest dijous Davutoglu, s'avalua en el marc de l'OTAN com "tot risc de seguretat en la frontera turca".

Romero ha assegurat que l'organització està "profundament preocupada pels successos a Síria, particularment els incidents recents en la frontera turca".

L'OTAN, que ha sostingut en tot moment que no intervindrà en el conflicte, ha reiterat el seu suport al pla de pau de l'emissari internacional, Kofi Annan.

Síria demana als refugiats que tornin

El ministre de l'interior sirià ha demanat als refugiats que tornin al país després de l'entrada en vigor de l'alto el foc.

"Fem una crida als ciutadans que es van veure obligats a abandonar casa seva a tornar a Síria", va dir el ministre, que també demana als sirians a "ignorar els anuncis i les informacions falses".

stats