MÓN
Internacional 03/08/2011

L'alcalde de la capital de Lituània aixafa un cotxe amb un tanc per advertir els que aparquen malament

Arturas Zuokas aprofita la seva participació en un programa a la televisió sueca per cridar l'atenció sobre els vehicles aparcats al carril bici. En el vídeo, el suposat propietari del cotxe rep l'esbroncada de l'alcalde, que reivindica el seu “sentit de l'humor”

Redacció
2 min

VílniusL'alcalde de Vílnius, la capital de Lituània, és un reputat ciclista. Tant és així que no dubtaria a prendre mesures dràstiques per protegir els seus companys de dues rodes davant l'assetjament dels cotxes que ocupen l'espai destinat a les bicicletes. En ser convidat a participar al programa de la televisió sueca 99 coses que has de fer abans de morir, va explicar en un vídeo què faria contra la indisciplina viària: aixafar els cotxes que aparquen al carril bici amb un tanc. El vídeo ha estat penjat després a la web oficial de l'ajuntament. Arturas Zuokas hi mostra la seva "nova manera de lluitar contra el problema". “Això és el que passa si aparques on no pots!”, exclama Zuoka, després d'haver passat per sobre del cotxe mal aparcat amb el tanc. En declaracions citades per la BBC, Zuokas explica que l'acció és “una mostra de bon humor en la meva línia de treball” i que “pot ser una manera de cridar l'atenció sobre un problema urbà”. Des que és alcalde, Zuokas ha promogut l'ús de la bicicleta i ha posat en marxa diversos carrils bici arreu de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el vídeo, que es tracta d'una campanya municipal per cridar l'atenció sobre la problemàtica dels cotxes mal aparcats, l'alcalde arriba en bicicleta a un carrer del centre i es troba un cotxe aparcat al carril destinat al trànsit de dues rodes. És aleshores quan aprofita per explicar que molts conductors de cotxes cars deixen el seu vehicle als carrers del centre. “Què podem fer contra aquests conductors que es creuen per sobre de la llei?”, es pregunta l'alcalde. I la resposta és senzilla: “Un tanc és la millor solució”.

Després d'esclafar el cotxe, Zuokas adverteix que "això és el que passa si aparques malament" i quan arriba el suposat propietari del cotxe i se'l troba esclafat, l'alcalde li recorda que el pròxim dia recordarà que a la zona central no s'hi pot aparcar, unes paraules que el suposat propietari accepta amb un sorprenent bon humor. Després, Zuokas escombra les restes del cotxe aixafat i continua el seu camí, és clar, en bicicleta.

stats